Artikelen
March 8, 2024

Door te vertragen, voelen we en genezen we, wat leidt tot groei.

De blog stelt dat vertragen soms de meest productieve keuze kan zijn die je kunt maken.

Door te vertragen, voelen we en genezen we, wat leidt tot groei.

De blog stelt dat vertragen soms de meest productieve keuze kan zijn die je kunt maken. Door te vertragen en je te concentreren op je innerlijke wereld, kun je je bewust worden van je emoties en deze accepteren, wat essentieel is voor je mentale gezondheid en welzijn. De blog suggereert dat een retraite een manier kan zijn om te vertragen en jezelf te verbinden met je innerlijke wereld, en beveelt de eendaagse retraite 'Herontdekking Horizon' aan, die workshops aanbiedt gericht op zelfonderzoek en zelfacceptatie, gelegen in het prachtige natuurgebied van de Veluwe. De retraite biedt de kans om te groeien, je leven opnieuw vorm te geven en je mentale gezondheid en welzijn te verbeteren.

Als mensen zijn we vaak geneigd om in een hoog tempo door het leven te gaan. We worden geleefd door onze verplichtingen en de constante druk om meer te bereiken in minder tijd. Maar wat als ik je vertel dat soms vertragen de meest productieve keuze kan zijn die je kunt maken?

Wanneer we vertragen, hebben we de kans om te voelen. We zijn niet langer bezig met het rennen van de ene afspraak naar de andere en onze gedachten worden niet langer afgeleid door externe prikkels. In plaats daarvan hebben we de tijd en ruimte om ons te concentreren op onze innerlijke wereld. We kunnen bewust worden van onze gevoelens en emoties en deze toestaan om naar de oppervlakte te komen.

Onderzoek heeft aangetoond dat het voelen van onze emoties essentieel is voor onze mentale gezondheid en welzijn. Wanneer we ons verdrietig, gestrest of angstig voelen, is het natuurlijk om deze emoties te onderdrukken. We willen ons goed voelen en daarom vermijden we vaak de gevoelens die ons ongemakkelijk maken. Maar door deze emoties te onderdrukken, doen we onszelf uiteindelijk meer kwaad dan goed.

Het onderdrukken van emoties kan leiden tot fysieke en mentale problemen, zoals slapeloosheid, angststoornissen en depressie. Door onze emoties te voelen en te accepteren, kunnen we deze problemen voorkomen of verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat het toestaan van onze emoties om naar de oppervlakte te komen en deze te accepteren, leidt tot een verbeterde geestelijke gezondheid en welzijn. Het kan ook leiden tot meer compassie en begrip voor anderen.

Maar hoe kunnen we vertragen en ons meer concentreren op onze innerlijke wereld? Een manier om dit te doen is door middel van een retraite. Een retraite biedt de mogelijkheid om weg te stappen van de dagelijkse routine en je te concentreren op jezelf. Het biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je emoties kunt verkennen en accepteren.

Wanneer we vertragen en ons concentreren op onze innerlijke wereld, hebben we de kans om te groeien. We kunnen ons bewust worden van onze patronen en gewoonten en deze veranderen als dat nodig is. We kunnen leren om meer compassie en begrip te hebben voor onszelf en anderen. We kunnen ons leven opnieuw vormgeven op een manier die ons geluk en voldoening brengt.

De eendaagse retraite ‘Herontdekking Horizon’, die plaatsvindt op 7 mei 2023, biedt een unieke kans om te vertragen en je innerlijke wereld te verkennen. Gelegen in het prachtige natuurgebied van de Veluwe, biedt deze retraite de mogelijkheid om te verbinden met de natuur en de stilte. De retraite omvat workshops die gericht zijn op zelfonderzoek en zelfacceptatie. Je maakt kennis met eeuwenoude verborgen unieke Javaanse geneeswijzen. Je maakt kennis met Javaanse dans, je maakt kennis met hypnose, je gaat jouw persoonlijk reglement samenstellen en je maakt kennis met Jamu (Javaanse kruidendrank).

Dus waarom zou je je aanmelden voor de eendaagse retraite op 7 mei 2023? Omdat het de kans biedt om te vertragen en jezelf te verbinden met je innerlijke wereld. Door te voelen en te helen kun je groeien en je mentale gezondheid en welzijn verbeteren. En deze retraite biedt een veilige en ondersteunende omgeving om dit te doen. Dus als je op zoek bent naar een manier om jezelf te (her)ontdekken en te groeien, meld je danhieraan voor de Herontdekking Horizon-retraite op 7 mei 2023 en geef jezelf de kans om te vertragen, te voelen, te helen en te groeien!

Explore our collection of 200+ Premium Webflow Templates